Wie ik ben

Mijn naam is Gerrit Lolkema en ik heb een passie voor Jezus.
Ik ben getrouwd met Sjoeke en samen hebben we drie kinderen mogen krijgen. Ze zijn volwassen en hebben het ouderlijk huis verlaten.

Op 29-jarige leeftijd ben ik radicaal tot bekering gekomen en besloot om mijn leven toe te wijden aan Jezus. Ter voorbereiding op een bediening ben ik theologie gaan studeren aan de Evangelische Theologische Faculteit. Toen heette dit Bijbelinstituut België. Ruim 6 jaar heb ik in deeltijd deze studie gevolgd.

Na de studie theologie startte het werk in de wijngaard van de Heer. Als kinder, jeugd en recreatiemedewerker (KJ&R) van camping de Sikkenberg te Onstweddde. Aldaar heb ik ruim 6 jaar leiding mogen geven aan het KJ&R werk.

In 2005 volgde een beroep als voorganger naar de Christengemeente in Buitenpost. Deze gemeente heb ik 10 jaar mogen dienen.

In 2015 werd ik voorganger van VEG Sion in Gorinchem. Deze gemeente heb ik vanaf  1 januari 2018 verlaten en ben me gaan richten op het ondersteunen van meerdere gemeenten. Op grond van een vraag en de gaven welke God me heeft gegeven dien ik Jezus in het hele land. 

Juist door dit te doen op verschillende plaatsen en door middel van diverse activiteiten wil ik vanuit mijn passie voor Jezus een brug slaan tussen gelovigen met verschillende achtergronden. Om zo Gods gemeente te helpen opbouwen en Zijn koninkrijk zichtbaar te maken.