Wie ik ben

Mijn naam is Gerrit Lolkema en ik heb een passie voor Jezus. Ik ben getrouwd met Sjoeke en samen hebben we drie kinderen mogen krijgen. Ze zijn volwassen en hebben het ouderlijk huis verlaten. 

Op 29-jarige leeftijd ben ik radicaal tot bekering gekomen en besloot om mijn leven toe te wijden aan Jezus. Vrij snel na mijn bekering ben ik gaan studeren aan de Evangelische Theologische Faculteit. Toen heette dit Bijbelinstituut België. Ruim 6 jaar heb ik in deeltijd deze studie gevolgd.

Na de studie theologie startte het werk in de wijngaard van de Heer. Als kinder, jeugd en recreatiemedewerker (KJ&R) van camping de Sikkenberg te Onstwedde. Aldaar heb ik ruim 6 jaar leiding mogen geven aan het KJ&R werk.

Van 2005 tot 2018 heb ik als fulltime voorganger gediend in de  Christengemeente in Buitenpost en VEG Sion te Gorinchem. Daarna volgende een aantal jaren dat ik niet vast aan één gemeente verbonden was. Sinds november 2022 ben ik voorganger van VBG Elim te Heerenveen. 

Vanaf  1 januari 2018 ben ik gestart met Preach Prayer en Passion en kreeg mijn bediening een bredere invulling.  Omdat er veel vaker vragen kwamen voor ondersteuning. En ik ervoer dat het goed was om de gaven die ik van Hem heb gekregen breder in te zetten ben ik met een eigen onderneming begonnen.  Naast pastorale ondersteuning van mensen, raakte ik ook betrokken bij het radio programma: de muzikale fruitmand en stichting de ondergrondse kerk. Daarnaast mocht ik verschillende gemeenten ondersteunen voor langere tijd. Zo ben ik actief geweest in: EG Kollumerzwaag;  Gemeente Immanuel Dordrecht; EG Stadskanaal;  CG Huizen;

Juist door dit te doen op verschillende plaatsen en door middel van diverse activiteiten wil ik vanuit mijn passie voor Jezus een brug slaan tussen gelovigen met verschillende achtergronden. Om zo Gods gemeente te helpen opbouwen en Zijn koninkrijk zichtbaar te maken.